جواز ویلایی

آموزش کامل گرفتن جواز ویلایی در سال 1403 + هزینه

همه کسانی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند,می دانند که برای شروع هر پروژه ای نیاز به کسب جواز ساخت می باشد.ما هم در این صفحه قصد داریم تا تمام مراحل گرفتن جواز ویلایی و همچنین هزینه های این کار را در سال 1403-1404 بررسی کنیم و ببینیم که آیا این کار همچنان سود دارد یا خیر؟ البته در تمام دنیا ساخت و ساز ویلا یکی از بهترین روش های افزایش سرمایه به حساب می آید. البته صنعت ویلاسازی در ایران چند سالی است که پیشرفت چشمگیری داشته و به نظر می رسد که سرعت رشد ساخت ویلا روز به روز در حال افزایش می باشد.

تمام 7 مرحله گرفتن جواز ویلایی

در حال حاظر که داریم این مقاله را می نویسیم,برای گرفتن جواز ساخت ویلا شما باید 7 مرحله زیر را پشت سر بگذارید که بسیار ساده هستند و نیازی به کار خاصی هم ندارند و تنها باید مدارک مورد نیاز را ارائه دهید.

مرحله اول : مراجعه به شهرداری 

در اولین قدم شما باید اصل شناسنامه و سند را به همراه کپی آنها به شهرداری منطقه خود ببرید.بعد از آن به شما می گویند که درخواستتان را به شکل کتبی ارائه دهید و تمام.

مرحله دوم : بررسی کارشناس

در مرحله دوم شهرداری منطقه بعد از مدتی یکی از کارشناسان خودش را برای بررسی زمین و ایرادات ارسال می کند و او هم تمام اطلاعات را اختیار شهرداری قرار می دهد.اگر یک اختلال در زمین وجود داشته باشد,به شکل کامل گزارش می شود و شما باید به دنبال رفع آنها باشید.

مرحله سوم : شروع ساخت و ساز

در مرحله سوم و زمانی که تمام گزارشات کارشناس مورد بررسی قرار گرفتند,شما می توانید در صورت عدم وجود مشکلاتی مانند تراکم,بافت و سایر موارد مراحل ساخت ویلا را شروع کنید.

مرحله چهارم : ارائه دستور نقشه

در مرحله چهارم کارشناس یک دستور نقشه به شما می دهد و موظف هستید که بر طبق آن نقشه بنا را تهیه و ارائه دهید.شما باید نقشه طراحی شده را به شهرداری ارسال کنید تا مورد بررسی قرار بگیرد و اگر هم اشکالی در آن وجود داشت,رفع کنید.

مرحله پنجم : پرداخت عوارض مربوط به شهرداری

بعد از اینکه نقشه معماری طراحی و به تایید رسید,باید عوارض شهرداری و البته نوسازی را پرداخت کنید که باتوجه به متراژ ملک تعیین می شود.بعد از آن دستگاه مربوطه اقدام به صدور پروانه ساخت می کند.

مرحله ششم : تهیه و ارسال پیش نویس

برای شروع ساخت و نیاز است که شما بعد از پرداخت عوارض شهرداری و ماده 100,شما یک پیش نویس تهیه و سپس به دفاتر خدمات شهری ارسال کنید.در مرحله بعد شما به سراغ پر کردن فرم تعیین ناظر خواهید رفت.بعد از اینکه شما مهندس ناظر خودتان را انتخاب کردید,او به دفتر خدمات شهری معرفی شده و یک قرارداد بین مالک و ناظر بسته می شود.

مرحله هفتم : گرفتن پروانه ساختمان

بعد از اینکه شما تمام عوارض را پردخت کردید و مراحل قبل به درستی انجام شدند,مجوز ساخت شما به صورت سیستمی توسط رئیس سازمان صدور پروانه ساختمانی و شهرداری ثبت می شود.بعد از صدور پروانه ساختمان,می توانید پروژه خودتان را شروع کنید.

هزینه اخذ جواز ویلایی در سال 1403

بسیاری از افراد این سوال را می پرسند و ما هم در جواب باید بگوییم که هزینه صدور جواز به موارد مختلفی از جمله متراژ و محل ملک مرتبط است و هیچ رقم ثابتی برای آن وجود ندارد.به طور کلی برای هزینه جواز یک ساختمان مسکونی از فرمول ( هزینه جواز ساخت = ضریب × (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تأمین شده × 20) × قیمت منطقه‌ای ) استفاده می شود که توضیحات اضافه را برایتان آورده ایم.

  1. مساحت ناخالص زیربنا : مساحت ناخالص بر اساس متر مربع بوده و منظور مقدار کل زیربنای ساختمان بدون محاسبه پارکینگ است.
  2. تعداد پارکینگ های ساختمان : همانطور که از نامش پیداست,منظور ما تعداد کل پارکینگ های تامین شده می باشد.
  3. قیمت منطقه : قیمت در نظر گرفته شده برای هر پارکینگ در منطقه.
  4. ضریب : این مقدار بر اساس درصد بوده و از مساحت ناخالص بنا به دست می آید که به شرح زیر است :
  • 5% برای مساحت تا 60 متر
  • 10% برای مساحت از 60 تا 100 متر
  • 18% برای مساحت از 100 تا 150 متر
  • 30% برای مساحت از 150 تا 200 متر
  • 45% برای مساحت از 200 تا 300 متر
  • 65% برای مساحت از 300 تا 400 متر
  • 90% برای مساحت از 400 تا 500 متر
  • 120% برای مساحت بالای 500 متر

هزینه گرفتن جواز ویلایی به چه مواردی بستگی دارد ؟

بسیاری از ما این تصور را داریم که هزینه گرفتن جواز ویلایی تنها به متراژ بستگی دارد که کاملا غلط است.برای تعیین هزینه جواز چندین عامل بسیار مهم نقش دارند که ما تمام آنها را در ادامه برای شما آورده ایم. کسانی که به دنبال خرید زمین هم هستند باید تمام این موارد را نظر داشته باشند که مبادا دچار ضرر شوند.

مکان ساخت و ساز

مکان پروژه در دست ساخت اهمیت زیادی در هزینه دارد.برای مثال در مناطق بهتر شهر شما باید هزینه بیشتری برای پارکینگ و سایر موارد بدهید و از طرفی دیگر این مکان می تواند در هزینه های رفت و آمد یا حتی خرید مصالح مورد نظر هم تاثیر داشته باشد (معمولا ساخت و ساز در مکان هایی با دسترسی کم,هزینه بیشتری دارد).

نوع پروژه

نوع پروژه مورد نظر از لحاظ مسکونی,تجاری,صنعتی یا زراعی بوده تاثیر زیادی بر هزینه جواز دارد.به طور معمول هزینه گرفتن جواز ویلایی به نسبت موارد تجاری و صنعتی کمتر می باشد و به همین خاطر است که پروژه های غیر مسکونی به نسبت سخت تر و هزینه برتر هستند.

مراحل گرفتن پایان کار پروژه ساخت ویلا

بعد از اتمام ساخت شما باید شروع به گرفتن پایان کار خود کنید که این مرحله دارای 5 قدم مختلف می باشد که به شرح زیر هستند :

 مرحله اول : ارائه فیش پرداخت نوسازی

شخص مالک باید با تمام مدارک خود (شناسنامه و سند مالکیت) به شهرداری مراجعه کند.البته قبل از آن می بایست که فیش پرداخت نوسازی را داشته باشید که برای موارد نوسازی شهر باید پرداخت شود.البته شما می توانید با دادن وکالت به ئکیل یا شخص دیگری این کارها را بدون جضور خودتان نیز انجام دهید.

مرحله دوم : بررسی نماینده شهرداری

بعد از آن نوبت به بررسی نماینده شهرداری می رسد که تمام مواردی دیده شده را ثبت و گزارش می کند.البته مهندس ناظر نیز باید گزارشات خود را در طول ساخت ویلا ارائه دهد که نیازی به گفتن نیست.

مرحله سوم : بررسی دوباره

اکنون نوبت بررسی دوم ساختمان می باشد و اگر مشکلی نداشته باشد می توانید مستقیم به مرحله 4 بروید.

مرحله 4 : بررسی مدارک

در قدم چهارم تمام گزارشات مهندس ناظر,برگه پایان بنا و عوارض برای بار دیگر مورد بررسی قرار می گیرند.در این زمان یک برگه که با نام اتمام بنا شناخته می شود,به شما داده خواهد شد که دارای تاییدیه های بازرسی و پیش پایان کار است.

مرحله 5 : گرفتن پایان کار

بعد از اینکه برگه اتمام بنا را گرفتید,می توانید آن را به یکی از دفترخانه ها ببرید و پایان کار را دریافت کنید.برای فروش ملک ها شما باید پایان کار داشته باشید و این یعنی که ملک شما از لحاظ صحت و سلامت کاملا مورد تایید است.

نتیجه نهایی

دوستان عزیز توجه داشته باشید که ممکن است در بین این مراحل,یک سری مشکلات جزئی هم رخ دهد که به مرور زمان به آنها عادت می کنید.البته شما می توانید برای درخواست خرید ملک در کرج,از گروه صاب ملکی بخواهید که تمام این کارها را برای شما انجام دهند (در صورت داشتن پروژه های مشارکتی).

مطالب مرتبط

پ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره