هزینه آرماتور بندی

هزینه آرماتور بندی برای هر متر در سال 1403

آرماتور بندی یکی از کارهای واجبی است که ما در ساخت و ساز انجام می دهید و هزینه آن بستگی به موارد مختلفی دارد.هزینه آمارتور بندی بستگی به قیمت مصالح و البته دستمزد آرماتور بند دارد و به همین خاطر ممکن است این هزینه برای یک ساختمان بیشتر از ساختمان دیگر باشد.برای آرماتور بندی شما نیاز به 2 مصالح اصلی یعنی ملگرد و سیم مفتول خواهید داشت که قیمت این دو هر روز در حال تغییر می باشد و از طرفی دستمزد فردی که این کار را انجام می دهد هم ممکن است متفاوت باشد.دلیل این تفاوت دستمزد را می توانیم تجربه و البته کیفیت کار اوستا در نظر بگیریم که باتوجه به شهر هم تغییر می کند.برای مثال در شهرهای بزرگ مانند تهران دستمزدها بسیار بیشتر از شهرستان ها می باشد.

آرماتور بندی چیست و چگونه انجام می شود

در ابتدا شما باید با مفهوم آرماتور بندی آشنا شوید.ما برای اینکه مقاومت یک ساختمان را زیاد کنیم می بایست از میلگرد برای ایجاد یک سازه فلزی و ترکیب آن با بتن استفاده کنیم.این میلگردها را می بایست کج کرده و در بخش های مختلف سازه از جمله سقف و ستون ها قرار دهیم که کار بسیار زمان بری می باشد و از طرفی نیاز به تجربه بالایی دارد (چرا که یک اشتباه می تواند باعث آسیب چند میلیاردی شود). استفاده از میگلرد باعث می شود که بتن به کار رفته در ساختمان در هنگام زلزله یا فشارهای دیگر دچار شکستگی نشود و بتواند حالت خود را حفظ کند.

آرماتور بندی چیست

آرماتور بندی مراحل مختلفی دارد که بسیار ساده هستند و نیازی به انجام کار خاصی ندارند.البته به این مورد هم توجه داشته باشید که برای این کار شما نیاز به یک سری تجهیزات خواهید داشت که اغلب آرماتور بندها چنین دستگاه هایی را دارند و نیازی به تهیه آنها نخواهید داشت (البته شخص آرماتور بند هزینه این تجهیزات را از شما می گیرد).

مراحل آرماتور بندی ساختمان

آرماتور بندی دارای مراحل زیر می باشد که بعد از آنها ما می توانیم به سراغ بتن ریزی برویم.توجه داشته باشید که حتما باید از یک مهندس نقشه کش برای بررسی وضعیت ساختمان پیشنهاد نحوه آرماتور بندی کمک بگیرید.چرا که هر ساختمان به یک روش آرماتور بندی می شود و شما نمی توانید خودتان این مورد را تعیین کنید.

طراحی سازه آرماتوری

قبل از شروع آرماتور بندی در ابتدا از یک مهندس برای طراحی سازه مورد نیاز کمک بگیرید. این کار باعث می شود که سازه شما به بهترین شکل ممکن ساخته شود و همه چیز استاندارد باشد.بعد از اینکه طراحی سازه انجام شود می توانید شروع به خریدن مصالح مورد نیاز و استخدام آرماتور بند کنید.

خرید مصالح مورد نیاز از جمله میلگرد

توجه داشته باشید که فروشگاه ها و کارخانه های زیادی در زمینه فروش میلگرد فعالیت می کنند و شما باید برای کاهش هزینه های حمل و نقل,از نزدیک ترین کارخانه خریدتان را انجام دهید.برای آرماتور بندی اغلب از میلگرد آجدار A3 استفاده می شود که ممکن است برای برخی از ساختمان های بلند و برج ها فرق داشته باشد.

اجرای آرماتور بندی

همانطور که بسیاری از شما عزیزان هم می دانید,برای آرماتور بندی می توان از روش های مختلفی استفاده که این مورد کاملا بستگی به نظر مهندس دارد.اما اصلی ترین روش های بستن میلگردها عبارتند از :

  • منظم
  • کراواتی
  • گره زدن

موردی که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که نمی توان در هنگام بستن میگلردها از جوشکاری استفاده کرد. چرا که احتمال ایجاد شکست در محل جوش وجود دارد و این کار بسیار زیسکی خواهد بود.برای ساخت آرماتور شما معمولا به چندین نوع میگلرد نیاز خواهید داشت و ستون ها به دلیل اینکه وزن بیشتری را تحمل می کنند نیاز به میلگردهای کلفت تری دارند.

بررسی سازه برای بتن ریزی

بعد از اینکه کارهای بالا را انجام دادید نوبت به بررسی دوباره سازه می رسد.این کار باعث می شود که بعدها ساختمان دچار مشکل نشده و تمام مشکلات و ضعیف ها در همین ابتدا رفع شوند.اما اگر دیدید که هیچ مشکلی در سازه وجود ندارد می توانید شروع به بتن ریزی دستی یا ماشینی کنید.این کار برای ساختان های کوچک معمولا بین 2 الی 7 روز زمان می برد و همه چیز بستگی به تجهیزات شما دارد.

چه عواملی بر قیمت آرماتور بندی تاثیر دارند

اکنون که با مراحل این کار آشنا شده اید,می خواهیم ببینیم که چه عواملی بر هزینه آرماتور بندی تاثیر دارند.از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار عبارتند از :

  • مساحت ساختمان یا زیربنا که بستگی به پی ساختمان دارد باعث افزایش یا کاهش هزینه می شود.هر چقدر ساختمان مورد نظر بزرگ تر باشد,در نتیجه شما مصالح و زمان بیشتری نیاز خواهید داشت.
  • ساخت سازه با میلگردهای بزرگ می تواند باعث کاهش هزینه های شما شود و با این حال بسیاری از کارفرمایان از میگلردهای سایز 14 و 16 برای این کار استفاده می کنند که هزینه بیشتری دارند.البته شخص آرماتور بند هم در این کار سهیم بوده و نوع میلگرد استفاده شده می تواند دستمزد فرد را تغییر دهد.
  • همانطور که گفته شد آرماتور بندی روش های مختلفی دارد که برخی از آنها نیاز به تجربه و زمان بشتری دارند.همین باعث می شود که آرماتور بند هزینه متفاوتی از شما بگیرد.

هزینه آرماتور بندی در سال 1403

هزینه آرماتور بندی باتوجه به دو مورد یعنی دستمزد آرماتور بند و مصالح تغییر می کند.شما می توانید دستمزد فرد را به 3 شکل مختلف یعنی کنتراتی,متری و کیلویی پرداخت می شود که شما می توانید باتوجه به شرایط خود یکی از این روش ها را انتخاب کنید.

 

دستمزد آرماتور بند

  1. دستمزد روزانه : توجه داشته باشید که برای آرماتور بندی شما نیاز به افراد زیادی دارید که هر کدام دستمزدهای متفاوتی دارند.برای مثال کارگر ساده روزانه 600 هزار تومان,آرماتور بند حرفه ای حدود 1 میلیون تومان,کارگر سیم پیچ حدود 800 هزار تومان دستمزد می گیرند.البته این هزینه ها در شهرهای مختلف ممکن است متفاوت باشد و ملاک ما شهرهای بزرگ مانند تهران و کرج می باشد.
  2. دستمزد متری : بسیاری از آرماتور بندها هزینه کارشان را به شکل متری می گیرند که هزینه برای آرماتور بندی خالی از حدود متری 200 هزار تومان بوده و اگر قالب هم به آن اضافه کنیم به 500 هزار تومان می رسد.البته این هزینه کاملا بستگی به تجربه اوستا و البته شهری که در آن هستید دارد.
  3. دستمزد کیلویی : شاید اولین بار باشد که چنین چیزی را می شنوید اما دستمزد آرماتور بند به شکل کیلویی هم پرداخت می شود.اما در این حالت اندازه میلگرد تاثیر زیادی در دستمزد داشته و هر چقدر سایز بیشتر باشد,حجم کار کمتر شده و به همین خاطر هزینه هم کاهش پیدا می کند. هزینه هر کیلو آرماتور بندی با میلگرد سایز 18 به بالا حدود 4 الی 5 هزار تومان و با میلگرد سایز 14 و 16 این هزینه به 6 هزار تومان می رسد.

عزیزان به این مورد توجه داشته باشید که هزینه های گفته شده به شکل میانگین بوده و ممکن است شما بتوانید با تعرفه های بسیار بهتری کار کنید. اما برای انجام آرماتور بندی به شکل استاندارد در یکی از محله های تهران تقریبا در همین حدود بوده مگر اینکه ساختمان مورد نظر بسیار کوچک باشد.

گاهی مواقع ممکن است سازندگان عزیز به دلیل حجم بالای کاری خود دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز برای آرماتور بندی را تهیه کنند.در این حالت هزینه آرماتور بندی تا حدی کاهش پیدا می کند و اوستا دیگر هزینه تجهیزاتش را شما نمی گیرد.البته این مورد را ما تنها به کسانی پیشنهاد می کنیم که ساخت و ساز زیادی در طول سال دارند و خرید تجهیزات برایشان بهتر است.البته شما در حین کار باید از کارگران و اوستا پذیرایی کنید و هزینه این کار هم بر عهده شماست (منظور ما ناهار و صبحانه می باشد).

هزینه مصالح

برای تهیه مصالح مورد نیاز از جمله میلگرد می توانید از روش های مختلفی اقدام کنید و امروزه سایت های بسیار زیادی هستند که با قیمت مناسب کار می کنند.در هنگام خرید مصالح باید به مسافتی که بین محل کار و مرکز خرید وجود دارد هم دقت داشته باشید.چرا که هر چقدر این مسافت بیشتر باشد در نتیجه شما هزینه بیشتری بابت انتقال پرداخت می کنید که این هزینه در کارهای سنگین می تواند بسیار زیاد باشد.

هزینه اصلی مصالح شما میلگرد بوده و قیمت آن روز به روز در حال تغییر می باشد و به همین خاطر ما نمی توانیم یک چیز ثابت در نظر بگیریم.برای دریافت قیمت میلگرد در سایزهای مختلف می توانید در گوگل جستجو کنید یا به بازار آهن بروید. اما به طور کلی قیمت میلگرد در سایزهای مختلف به شرح زیر می باشد (آپدیت مرداد 1403) :

نتیجه گیری

این هم از بررسی کامل هزینه آرماتور بندی برای ساختمان های مختلف به ازای هر متر یا روزانه.همانطور که گفته شد این هزینه در شهرها و حالت های دیگر می تواند متفاوت باشد و از طرفی یک سری روش های خاص برای کاهش هزینه وجود دارند که در مقاله ای جدا در این رابطه صحبت خواهیم کرد.

 

مطالب مرتبط

پ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنگ بزنی صاب ملکی!