انواع زمین و کاربرد آنها

همه ما زمانی که به دنبال خرید زمین هستیم,می خواهیم تنها موارد سندداری که جواز ساخت هم دارند را بگیریم. اما بهتر است بدانید که زمین ها بر اساس کارایی به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام یک سری قوانین و مزایا دارند.ما در این مقاله قرار است در رابطه با انواع زمین صحبت کنیم و ببینیم که در هنگام خرید باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم. بهتر است از همین ابتدا بگوییم که در حال حاظر زمین هایی که جواز ساخت ملک دارند جزو گران ترین ها هستند و اگر بودجه کافی دارید بهتر است به سراغ چنین مواردی بروید که سرمایه گذاری امن تری محسوب می شوند.

انواع زمین را بشناسید

کسانی که در زمینه ملک و در کل خرید و فروش فعالیت دارند باید حتما با انواع زمین و کاربردهای آنها آشنا باشند.به هر حال انواع زمین از لحاظ کاربرد عبارتند از :

  • زمین دایر
  • زمین بایر
  • زمین موات
  • اراضی ساحلی
  • اراضی دولتی
  • اراضی منابع طبیعی
  • اراضی مرتعی
  • اراضی آیش
  • اراضی جنگلی
  • اراضی خراج
  • اراضی شهری
  • اراضی بیابونی

توجه داشته باشید که شما می توانید تمام زمین هایی که در بالا معرفی شده اند را به راحتی به فروش برسانید و همه چیز بستگی به ارزش و البته متراژ زمین دارد. البته برخی از زمین ها مانند اراضی بیابانی فروش سختی دارند و کمتر کسی چنین مواردی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کند.

زمین دایر

به طور کلی به زمین هایی که در گذشته آباد شده اند و در آنها ساختمان و مراکز مختلف وجود دارد دایر گفته می شود. در حال حاظر بسیاری از زمین های شهری و معمولی از نوع دایر هستند که فروش آنها بسیار راحت است.

زمین بایر

به زمین هایی گفته می شود که برای مدت 5 سال یا بیشتر مورد استفاده و بهره برداری قرار نگرفته اند و در حال حاظر هیچ استفاده ای از آنها نمی شود.ممکن است این زمین ها قبلا دایر بوده باشند و بعد از مدتی هیچکس از آن استفاده نکرده باشد.

زمین موات

همانطور که از نام زمین موات مشخص است,به زمینی گفته می شود که مرده است و در حال حاظر هیچ کشاورزی,باغداری یا ساخت و سازی در خود ندارد و بدون استفاده باقی مانده. این زمین ها در اختیار دولت هستند و دولت می تواند برای ساخت مراکز خود از آنها استفاده کند.

اراضی ساحلی

به زمین هایی گفته می شود که از یک طرف با دریا و از طرفی دیگر با زمین های آباد شده در ارتباط می باشند. این نوع زمین ها در بخش های شمالی و جنوبی کشور زیاد دیده می شوند.

اراضی دولتی

زمین های دولتی کاملا در اختیار دولت می باشند و اغلب به عنوان سرمایه اداره راه و شهرسازی یا شهرداری منطقه مورد نظر شناخته می شوند. این زمین ها یک سری قوانین دارند که ما در مقاله ای جدا در این رابطه صحبت خواهیم کرد.

اراضی منابع طبیعی

یک سری زمین ها هستند که در بیشه ها,جنگل ها,چراگاه ها و دشت ها قرار دارند و به عنوان منابع طبیعی شناخته می شوند.توجه داشته باشید که امکان ساخت در چنین زمین هایی وجود ندارد.

اراضی مرتعی

این زمین ها بیشتر به عنوان چراگاه شناخته می شوند و می توانند بر روی کوه یا دشت باشند. در فصول مشخص این زمین ها پوشش گیاهی خودرو دارند.

اراضی آیش

به زمین هایی گفته می شود که برای مدت زیادی بدون استفاده بوده اند و بعد از مدتی در آنها کشاورزی و باغداری انجام می شود.

اراضی جنگلی

زمین های جنگلی به مواردی گفته می شود که در خود تعداد زیادی درخت و پوشش گیاهی طبیعی و قدیمی دارد. این پوشش گیاهی می تواند فشرده یا با فاصله باشد.

اراضی خراج

در گذشته زمین هایی که توسط مسلمانان در طول جنگ به دست می آمده را خراج می گفتند که باید در ابتدا 1/5 آن را به عنوان خمس کم کنیم.توجه داشته باشید که چنین زمین هایی از لحاظ قانونی برای تمام مسلمانان بوده و بیشتر برای کارهای خیر و غیر منفعتی استفاده می شوند.

اراضی شهری

به تمام زمین هایی که در شهر وجود دارند اراضی شهری گفته می شوند. نکته این است که حتی اگر در این زمین ها کشاورزی هم انجام شود باز هم شهری نامیده می شوند و در دسته اصحالات ارضی قرار نمی گیرند.اما باید بدانید که قوانین بین مالک و کشاورز بر طبق اصلاحات ارضی می باشد.

اراضی بیابانی

در بسیاری از روستاها و مناطق کشور آب کشاورزی به تمام زمین های اطراف نمی رسد و همین باعث می شود که کشاورزان به شکل دوره ای در زمین هایی که آب دارند کشت انجام دهند (نوبتی یا قرعه کشی).باید به این مورد اشاره کنیم که اراضی بیابانی با موات تفاوت دارند و این زمین ها متعلق به ساکنین روستا می باشند.

نتیجه گیری

دوستان عزیز این هم از تمام زمین هایی که ممکن است در طول زندگی با آنها برخورد کنید که تمام آنها یک سری مزایا دارند. همچنین اگر به دنبال خرید زمین در کرج هستید می توانید همین حالا با کارشناسان هلدینگ بیاتونی تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.



نظرات کاربران

لطفا دیدگاه خود را درباره این نوشته برای ما ارسال کنید
×  آگهی های من  ارسال آگهی جدید  پروفایل   پسندیده ها